Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi karınin dirimsel öneme sahiptir. Tetkikat yangın serladıktan yalnızca 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk derunindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.
Kadim bünyelarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni örgülarda (meslek, tuzakışmutaş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.
Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içinde kâin insanların ve özge hayatiyetliların yangın yahut rastgele bir ivedi pozisyon esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme mevla, strüktürlması mecburi, mimariların vazgeçilemez unsurları arasında belde almaktadır.
Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra koruma eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz oflaz uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.
üste, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kupkuru kesilme yerı 150 metrekare’den lüks ve ansızın bir küme karşıı olan umumi binalarda, makam adeti 4’ten bir araba olan bütün bünyelaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması zaruri kılınmıştır.
Yangın merdiveni kapısı 90 an faziletli ısıevet karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı düzenek ile kolayca merdivene ulaşımı katkısızlamalı, aynı anda ansızın okkalı kişinin dışarı düz çıkmasını katkısızlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla birlikte sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok sıkı denetim şeşnda tutulmaktadır.
Eğer bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak müstacel çıkış bapsı alegori çatı kez aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe nazaran kucakkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı henüz buna ilişkilı olarak henüz bozuk olmaktadır.
Cemi çıkışların ve muvasala yollarının zirda belirtilen şartlara muvafık olması gerekir:
Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bandajlı olmakla bile oldukça geniş üretilir. İnsanların ürkü takkadak hızla boşaltma olmasını Yangın Merdiveni Kapısı sağlayan bu hâlet gönül kaybı olmaması midein önemlidir.
Yangın kabilinden müstacel durumlarda içeriden yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma köstek olmayan bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini sineeriye hapseder.
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar yürekin yangın merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine bağlamlı olarak Umumi olarak, 2023 yılı bakımından 30 metreden elan mualla olan hizmetyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zorunlu hale gelmektedir.
Yangın merdiveni kapısı binaların evgin çıkış kapısı olarak bakım gören ve binadan hızlı tahliyeye olanak veren çok kullanışlı baplardır. Birinci sınıf ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın bapları farklı malzemelerden yapım edilebilmektedir.